Equinox Massages

Fotogalerij

Massage

De helende kracht van massages wordt steeds meer erkend. En niet alleen als het gaat om fysieke klachten. Wist je bijvoorbeeld dat verschillende onderzoeken de medicinale werking van massage bij depressies hebben bevestigd? Aanraking in alle vormen, van geliefden of jezelf, kan erg heilzaam zijn. Maar als je op zoek bent naar verlichting voor specifieke klachten, kun je toch het beste languit gaan op de tafel van een professionele massagetherapeut(e).

Dit is waarom een goede massage werkt als medicijn.

Aanrakingen hebben een voordeel in het algemeen. Het is een krachtig medicijn tegen gevoelens van isolatie. Aangeraakt worden verlaagt bovendien je stresslevels. Professionele massages kunnen deze effecten naar een hoger level tillen. Ik kan bijvoorbeeld de harmonie tussen je binnen- en buitenwereld herstellen. Dit wordt ook wel je 'coherentiegevoel' genoemd. Het is een belangrijk facet van je emotionele en fysieke gezondheid.

Oxytocine.

De ster van de show als het gaat om de medicinale werking van massages is het 'knuffelhormoon' oxytocine. De afgifte daarvan wordt gestimuleerd door zachte, ritmische aanrakingen.

Een goede massage ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam op verschillende niveaus, zonder gebruik te maken van medicijnen. Zo verbetert op fysiek niveau onder andere de bloedcirculatie en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. De massage heeft effect op hormonale processen en het zenuwstelsel wordt op een zachte manier geprikkeld. En op psychisch niveau ontstaat er meer rust en ruimte in je hoofd.

Een massage kan ook helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Veel mensen zitten vooral in hun hoofd. Onze denkende geest wil graag begrijpen, analyseren en controle uitoefenen. Hierdoor negeer je wat je lichaam jou wil zeggen, wat je écht voelt. Dat terwijl lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysieke en/of emotionele gebeurtenissen in je leven die nog niet verwerkt zijn. Je lichaam weerspiegelt je gevoeligheden, overtuigingen en ervaringen. Door je te laten masseren op een rustige en aandachtige manier, kan je gaan voelen wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Iedereen heeft behoefte aan aanraking. Zo is uit onderzoek gebleken dat baby's die niet worden aangeraakt trager groeien, een zwakker immuunsysteem hebben en vaker ziek zijn. Er zijn ook onderzoeken waaruit blijkt dat leeftijd niet uitmaakt. Ook op latere leeftijd kan massage pijn verzachten en stress verminderen.

Massages zijn voor ons, vrouwen belangrijk na hun 40e. Als we richting de overgang gaan of er midden in zitten. De (peri)menopauze is een nieuwe krachtige fase in ons leven. Het geeft ons de mogelijkheid tot reflectie en om weer dichterbij onszelf te komen. Je over te geven en los te laten wat niet meer bij je past. Jouw essentie te vinden en niet meer bang te zijn voor wat anderen van jou denken. Ik kan je ondersteunen om de ruimte te voelen, te zijn en te verwerken in een veilige omgeving. Door er voor je te zijn in stilte en in contact. Zodat jij jouw kracht kan terugvinden.

De massage stimuleert het zelfregulerende vermogen van het lichaam om de afgifte van hormonen te optimaliseren. Zo wordt onder andere de aanmaak van oxytocine (het knuffelhormoon) gestimuleerd door een aandachtvolle aanraking. Dit hormoon geeft dat fijne gevoel van algeheel welbevinden.'

Soms kan je je na een massage moe voelen. Een massage helpt nl om de hartslag en hersenactiviteit te verminderen, de bloeddruk en spierspanning te verlagen. De ademhaling vertraagt, de darmactiviteit komt op gang en het afweersysteem wordt geactiveerd. Dit kan je ervaren als slaperigheid.'

Nog een voorkomende klacht na een massage is hoofdpijn. Dit is een reactie van het lichaam op dehydratie. Tijdens een massage komt er warmte vrij. Je bloedvaten verwijden en er gaat meer vocht naar je organen (onder andere je nieren en darmen) die aan het werk worden gezet. Drink je sowieso te weinig (wat bij veel mensen het geval is)? Dan heeft dat verlies van vocht tijdens een massage extra veel invloed op je welzijn. Water drinken is nodig om afvalstoffen af te voeren en is heel belangrijk voor onze hersenen: die bestaan namelijk voor 75% uit water. Als de vochtbalans niet op peil is, kan dit zorgen voor vervelende hoofdpijn.

Met oog voor jou en jouw noden is een combinatie van energetisch werk, Aura Soma® of Reiki en massage zeker mogelijk.

Sorry, dames en heren, maar voor een happy ending moet u ergens anders zijn.

Wanneer wordt massage afgeraden?

-Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Bij koorts of wanneer je veel pijn hebt. Bij besmettelijke ziektes. Bij open wonden en huiduitslag. Bij gebruik van antibiotica en bloedverdunners. Bij ernstige ziektes (vraag altijd eerst advies aan je huisdokter).