Equinox Massages

Transformatief Lichaamswerk

Het volledige Pakket ❤

Een complete lichaamsmassage afgestemd op de noden van de ontvanger waar die zich bevindt in zij/haar proces en in connectie met haar/zijn lichaam. Dit kan een heel ontspannende of een meer pittige massage zijn.

Tout Court: een sessie waarin we gelijktijdig op verschillende lagen van ZIJN werken: Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Op al deze lagen mogen spanningen en blokkades losgelaten worden.

Een uniek mix van alle massagetechnieken (Psoas en lomi lomi,...) gecombineerd met Sjamanisme, Energetisch werk en Aura Soma® .

Door contact te maken met jouw Lichaam en Ziel voel ik perfect aan wat er nodig is op elk moment.

Iedereen is Uniek, geen enkele behandeling is gelijk.

€150/ 2h.

PSOAS massage

Klachten: moeite met diepe buikademhaling? Spanningen/pijnen in lage rug, billen en bekken? Verminderde flexibiliteit in de onderrug, instabiliteit in de kern? Lage rugpijn? Stijfheid in de bovenrug, uitstralingspijn in de benen? Negativiteit op psychisch en emotioneel welzijn?

Dan is het heel waarschijnlijk dat de Psoas aangespannen is. Deze spier is onze grootste reflexspier die aanspant als er spanning, trauma of stress opbouwt in ons lichaam. de kernspier gaat meteen strak staan wanneer er gevoel van gevaar wordt ervaren. De spier reageert niet enkel op fysiek gevaar maar ook op mentale en emotionele spanningen. Ze is een oerboodschapper van ons centraal zenuwstelsel en speelt een belangrijke rol bij onze vecht-vlucht-bevries reactie.

Tijdens deze, toch wel pittige, massage gaan we ruimte maken, waar het zich aandient om zo een groter lichaamsbewustzijn te creëren.

€150/ 2h


Lomi Lomi

Wat is Lomi Lomi?

Letterlijk betekent het 'kneden of wrijven'. Deze Hawaiiaanse, Heilige massage is er op gericht om lichaam, geest en ziel terug in balans te brengen. Door lange, vloeiend bewegingen over het hele lichaam (vergelijk het met de golven van de oceaan) kom je in een diepe ontspanning. Het volledige lichaam wordt aangeraakt, gestreeld, gemasseerd. Gewrichten worden gemobiliseerd. Het is een reis terug naar jouw lichaam. Ben jij er klaar voor om terug jouw Licht te laten schijnen?

Hoe verloopt een sessie?

Bij het aankomen nemen we eerst de tijd om te praten en tot rust te komen. De massage duurt anderhalf uur, gewrichtsmobilisatie en zwangerschapsmassage één uur. Nadien laat ik jou nog ruim de tijd om te integreren en terug op Aarde toe te komen ;)

Je bent volledig veilig en geborgen. In stilte en gebed gebeurt de Healing op jouw Lichaam, Ziel en Geest. Het is een Sjamanistisch werk met de Bron en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde.

Lomi massage €150 / 2h

Klassieke relaxatiemassage

Dit kan het volledig lichaam zijn, maar 'a la carte' is ook mogelijk. Jij weet het beste wat je nodig hebt.

€70/ 1h

Lomi Lomi Gewrichtsmobilisatie

Een intense en verruimende ervaring.  Alle gewrichten worden aangesproken tijdens deze manuele therapie.  We gaan letterlijk ruimte maken in het lichaam.

Het is aangeraden om comfortabele kledij te dragen.

€110/ 1.30h

Causale Voetreflexologie

 In september 2023 start ik mijn derde jaar bij An De Mulder.

Causale voetreflexologie verschilt heel sterk van klassieke voetreflexologie.

In causale voetreflexologie wordt gezocht naar de oorzaak van bepaalde klachten en symptomen.

Elk orgaan dat gezond is beweegt. Wanneer deze beweging van de organen (motiliteit) verloren gaat om één of andere reden (operaties, littekens, toxines, ouderdom, emoties, bewegingsverlies van naburige organen,..), gaan de organen minder goed functioneren en kunnen ze uiteindelijk ziek worden.

In causale voetreflexologie wordt de beweging van de organen hersteld, via het bewerken van de corresponderende zones in de voeten. Dit werd bevestigd vanuit de praktische samenwerking met de osteopaat. Daardoor wordt de kwaliteit van de functies van de organen bevorderd.

De zones van de organen worden bewerkt in samenhang met de corresponderende emotionele zones in de hersenen. Op deze manier werkt de causale voetreflexoloog aan de eenheid van lichaam en geest.

De sessie die ik voorlopig aanbied, is de basis.

€30

Fotogalerij

Massage

De helende kracht van massages wordt steeds meer erkend. En niet alleen als het gaat om fysieke klachten. Wist je bijvoorbeeld dat verschillende onderzoeken de medicinale werking van massage bij depressies hebben bevestigd? Aanraking in alle vormen, van geliefden of jezelf, kan erg heilzaam zijn. Maar als je op zoek bent naar verlichting voor specifieke klachten, kun je toch het beste languit gaan op de tafel van een professionele massagetherapeut(e).

Dit is waarom een goede massage werkt als medicijn.

Aanrakingen hebben een voordeel in het algemeen. Het is een krachtig medicijn tegen gevoelens van isolatie. Aangeraakt worden verlaagt bovendien je stresslevels. Professionele massages kunnen deze effecten naar een hoger level tillen. Ik kan bijvoorbeeld de harmonie tussen je binnen- en buitenwereld herstellen. Dit wordt ook wel je 'coherentiegevoel' genoemd. Het is een belangrijk facet van je emotionele en fysieke gezondheid.

Oxytocine.

De ster van de show als het gaat om de medicinale werking van massages is het 'knuffelhormoon' oxytocine. De afgifte daarvan wordt gestimuleerd door zachte, ritmische aanrakingen.

Een goede massage ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam op verschillende niveaus, zonder gebruik te maken van medicijnen. Zo verbetert op fysiek niveau onder andere de bloedcirculatie en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. De massage heeft effect op hormonale processen en het zenuwstelsel wordt op een zachte manier geprikkeld. En op psychisch niveau ontstaat er meer rust en ruimte in je hoofd.

Een massage kan ook helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Veel mensen zitten vooral in hun hoofd. Onze denkende geest wil graag begrijpen, analyseren en controle uitoefenen. Hierdoor negeer je wat je lichaam jou wil zeggen, wat je écht voelt. Dat terwijl lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysieke en/of emotionele gebeurtenissen in je leven die nog niet verwerkt zijn. Je lichaam weerspiegelt je gevoeligheden, overtuigingen en ervaringen. Door je te laten masseren op een rustige en aandachtige manier, kan je gaan voelen wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Iedereen heeft behoefte aan aanraking. Zo is uit onderzoek gebleken dat baby's die niet worden aangeraakt trager groeien, een zwakker immuunsysteem hebben en vaker ziek zijn. Er zijn ook onderzoeken waaruit blijkt dat leeftijd niet uitmaakt. Ook op latere leeftijd kan massage pijn verzachten en stress verminderen.

Massages zijn voor ons, vrouwen belangrijk na hun 40e. Als we richting de overgang gaan of er midden in zitten. De (peri)menopauze is een nieuwe krachtige fase in ons leven. Het geeft ons de mogelijkheid tot reflectie en om weer dichterbij onszelf te komen. Je over te geven en los te laten wat niet meer bij je past. Jouw essentie te vinden en niet meer bang te zijn voor wat anderen van jou denken. Ik kan je ondersteunen om de ruimte te voelen, te zijn en te verwerken in een veilige omgeving. Door er voor je te zijn in stilte en in contact. Zodat jij jouw kracht kan terugvinden.

De massage stimuleert het zelfregulerende vermogen van het lichaam om de afgifte van hormonen te optimaliseren. Zo wordt onder andere de aanmaak van oxytocine (het knuffelhormoon) gestimuleerd door een aandachtvolle aanraking. Dit hormoon geeft dat fijne gevoel van algeheel welbevinden.'

Soms kan je je na een massage moe voelen. Een massage helpt nl om de hartslag en hersenactiviteit te verminderen, de bloeddruk en spierspanning te verlagen. De ademhaling vertraagt, de darmactiviteit komt op gang en het afweersysteem wordt geactiveerd. Dit kan je ervaren als slaperigheid.'

Nog een voorkomende klacht na een massage is hoofdpijn. Dit is een reactie van het lichaam op dehydratie. Tijdens een massage komt er warmte vrij. Je bloedvaten verwijden en er gaat meer vocht naar je organen (onder andere je nieren en darmen) die aan het werk worden gezet. Drink je sowieso te weinig (wat bij veel mensen het geval is)? Dan heeft dat verlies van vocht tijdens een massage extra veel invloed op je welzijn. Water drinken is nodig om afvalstoffen af te voeren en is heel belangrijk voor onze hersenen: die bestaan namelijk voor 75% uit water. Als de vochtbalans niet op peil is, kan dit zorgen voor vervelende hoofdpijn.

Met oog voor jou en jouw noden is een combinatie van energetisch werk, Aura Soma® of Reiki en massage zeker mogelijk.

Sorry, dames en heren, maar voor een happy ending moet u ergens anders zijn.

Wanneer wordt massage afgeraden?

-Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Bij koorts of wanneer je veel pijn hebt. Bij besmettelijke ziektes. Bij open wonden en huiduitslag. Bij gebruik van antibiotica en bloedverdunners. Bij ernstige ziektes (vraag altijd eerst advies aan je huisdokter).